UE baga DEGEABA zeci de mii de euro in programe sociale. Tiganii prefera sa plece din Romania

17-09-2011 08:35

Munca cinstita este grea si nu prea banoasa. Asta par sa creada beneficiarii programelor de integrare sociala, initiate pe bani europeni. Asa se face ca, acum, aceste programe nu prea au clienti.

In majoritate romi, acestia prefera sa plece in strainatate, iar atelierele infiintate special pentru ei sunt pustii.

Un atelier din comuna Ormeniş a costat 45.000 de euro si trebuia sa fie plin de muncitori, care sa faca obiecte din lut si cosuri de nuiele. De un an de zile insa, este nefolosit, cu toate ca aici sunt peste 100 de oameni care traiesc doar din ajutorul social, majoritatea de etnie roma.

Tiganii din localitate prefera sa stea acasa si sa primesca ajutorul social sau sa "produca" in alte tari. Cei cu tupeu mint de ingheata apele cand sunt luati la intrebari.

Povestea se repeta si in Târlungeni. Aici 150 de romi impleteau coronite din cetina de brad. Marfa mergea direct la export, dar muncitorii ... au disparut rand pe rand.

Guvernele Frantei, Germaniei, Italiei si Spaniei nu abandoneaza lupta: au anuntat ca vor pune la dispozitia autoritatilor romane si mai multi bani, ca sa-i convinga pe tigani sa ramana acasa.

 

 Cititi si:

Singurul jucator roman care i-a incantat pe fanii FM 2012. E in curtea Stelei si e pe lista cu "pustii-minune", alaturi de Neymar. Uite care sunt cei mai buni din lume!

Gestul smecheresc al lui Florin Costea care i-a scos din sarite pe stelisti! Reactia lui Rusescu si ce spune Roni Levi

Inca o perla descoperita de "Rege"? Pustiul facut praf de antrenorii Stelei a fost readus la viata de Hagi. Becali voia 30 mil. € pe el :)


VIDEO PROTVPLUS.RO