UDMR reclama violente etnice. Politia zice ca erau doar niste petrecareti


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 12:35
Data publicarii: Miercuri 07 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Bautor

Reprezentantii UDMR Sibiu au facut o plangere la Politia din Medias, reclamand ca in urma unui "incident etnic" produs, luni, in localitate, doi tineri maghiari au fost raniti si transportati la spital. In schimb, politia mentioneaza "consumul de alcool".

 

"La reuniunea tinerilor gazduita de sediul UDMR din Medias, in jurul orei 20.00, au aparut mai multi necunoscuti care, in ciuda apelului repetat al organizatorilor, au refuzat sa paraseasca sala, ba mai mult, au agresat verbal si fizic pe tinerii maghiari. Dincolo de insemnatele pagube materiale, mobilierul distrus si geamuri sparte etc., doi tineri maghiari, grav raniti, au fost transportati la spital. Liderii organizatiei judetene Sibiu a UDMR considera incidentul ca fiind un conflict etnic, un atac deschis impotriva comunitatii maghiare din Medias", se arata in comunicatul de presa al UDMR, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, presedintele UDMR Sibiu, Balazs Bela Attila, si presedintele UDMR Medias, Orosz Csaba, au depus o plangere oficiala la Politia din Medias, solicitand identificarea faptuitorilor si luarea masurilor legale necesare.

Pe de alta parte, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, situatia de la Medias este complet...diferita. Conform sursei citate, doua grupuri de tineri organizau petreceri, luni seara, in doua locuri apropiate, unul dintre ele fiind sediul UDMR din Medias.

Baltes a spus ca, la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, intre cele doua grupuri s-a iscat un scandal, plus cateva agresiuni, dar fara a fi nevoie de interventia medicilor.

"Persoanele agresate au fost indrumate catre Serviciul de Medicina Legala, in vederea obtinerii unui certificat medical, daca doresc sa depuna plangere. Liderii UDMR au depus o plangere la Politie si au reclamat violare de domiciliu. Incidentul nu a avut, sub nicio forma, vreo conotatie politica sau interetnica", a spus Baltes.

Potrivit sursei citate, tinerii implicati in incident au fost identificati, pentru ca un echipaj al Politiei Medias a fost la locul incidentului.

Sursa: Mediafax

UDMR vrea scuze de la Ponta, care a zis ca Tinutul Secuiesc nu exista
Ziua maghiarilor din Romania, incinsa de declaratii!
Proteste: Noua Dreapta nu vrea sa auda de autonomia Tinutului Secuiesc
Ziua maghiarilor din Romania, incinsa de declaratii!
Proteste: Noua Dreapta nu vrea sa auda de autonomia Tinutului Secuiesc
VIDEO PROTVPLUS.RO