Tratamentul cu celulele stem poate vindeca Parkinson-ul!

Ultima actualizare: 19-10-2012 02:53
Parkinson

Tehnica transformarii celulelor pielii umane in celule craniene sanatoase poate oferi sperante bolnavilor de Parkinson. Injectarea lor in creier conduce la regenerarea partilor craniene afectate.

Este pentru prima oara cand oamenii de stiinta au reusit sa transforme celulele epidermei in celule stem prin intermediul unei noi tehnici medicale.

Celulele craniene astfel rezultate secreta dopamina, aflata in cantitati foarte mici in organism la pacientii care sufera de Parkinson. Reusita oamenilor de stiinta americani este cu atat mai mare cu cat embrionul uman nu a fost afectat in niciun fel.

Medicii cred ca tratamentul pentru aceste afectiuni va fi descoperit peste cativa ani, dar acest experiment este un prim pas, realizat cu succes.

Tratamentul cu celulele stem poate fi eficient in vindecarea acestor afectiuni, dar obtinerea lor este controversata pentru ca ea consta in distrugerea embrionului uman.

Oamenii de stiinta au incercat mai multe metode de realizare a celulelor stem fara distrugerea embrionului. Folosirea celulelor pielii este cea mai putin periculoasa pentru organism, iar experimentele de laborator au aratat ca celulele craniene rezultate sunt sanatoase.

Numai in Marea Britanie, aproape 120.000 de persoane sufera de Parkinson. Afectiunea consta in distrugerea celulelor craniene care produc dopamina, compus chimic care ajuta la coordonarea miscarilor si a limbajului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO