Testari gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de san si a celui de col uterin pentru femeile din Focsani

Ultimul update: Luni 21 Noiembrie 2016 07:14
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2016 15:25
Categorie: Social
renasterea

Testari gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de san si a celui de col uterin pentru femeile din Focsani – Campanie Fundatia Renasterea

Peste 600 de femei din Focsani si localitatile limitrofe, cele mai multe dintre acestea angajate ale companiei Artifex, au beneficiat, incepand cu 5 octombrie, de teste gratuite oferite in cadrul campaniei de Diagnostic Mobil – Cancer de san si col uterin desfasurata de Fundatia Renasterea. Pana in prezent, in Unitatea Mobila de Diagnostic au fost realizate 386 de mamografii, 574 de teste Babes Papanicolau, dar si 596 de teste de glicemie.

Campania de Diagnostic Mobil este o campanie de depistare precoce a cancerului de san si a celui de col uterin, precum si de informare si preventie. Implementata de Fundatia Renasterea, in parteneriat cu Roche Romania, aceasta se desfasoara pe parcursul a cinci luni, in perioada august – decembrie 2016.

Obiectivul campaniei este oferirea de investigatii medicale gratuite femeilor din mediul rural/mic urban marcat de lipsa accesului la investigatii medicale, de implementarea deficitara sau lipsa totala a programelor de screening, dar si de nivelul scazut de informare si educare a femeilor despre importanta controalelor medicale periodice. Investigatiile medicale sunt oferite in Unitatea Mobila de Diagnostic dotata cu un cabinet ginecologic si cu unul de radiologie-mamograf.

In perioada 5 octombrie – 5 decembrie 2016, Unitatea Mobila de Diagnostic va stationa in Focsani, in curtea companiei Artifex. Obiectivul acestor doua luni de campanie este realizarea gratuita a 400 de mamografii si a 800 de teste Babes-Papanicolau. Activitatea Unitatii Mobile de Diagnostic se desfasoara in parteneriat cu Roche Romania si este sustinuta de Carrefour, ProTV si Agerpres. In calitate de partener la nivel local, Compania Artifex asigura locatia, racordarea la electricitate, alimentarea cu apa si paza Unitatii Mobile de Diagnostic.

Joi, 17 noiembrie 2016, a fost organizat un eveniment de prezentare a campaniei gazduit de compania Artifex, din Focsani. La eveniment au participat doamna Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea, doamna Cristiana Copos, domnul Bernard Cheere, Presedinte Compania Artifex, domnul Cristian Misaila, Primar Municipiul Focsani, beneficiare ale campaniei, dar si reprezentanti ai mass-media locale si nationale.

„Sanatatea este un dar pe care trebuie sa invatam sa il pretuim si sa il pastram! Prin acest proiect dorim sa venim in sprijinul femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale, aducand cabinetele medicale la ele in localitate. Incercam astfel, sa oferim educatie, preventie si, de ce nu, viata, deoarece, controlul medical periodic poate salva vieti. Controlul medical anual este deosebit de important pentru a depista orice afectiune la timp si a putea fi vindecata.” a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea.

Campania de Diagnostic Mobil se desfasoara ca urmare a infiintarii, la sfarsitul lunii iunie, a Coalitiei pentru Sanatatea Femeii. Parteneriat strategic intre ONG-uri si profesionisti din sistemul medical, Coalitia are ca scop promovarea importantei preventiei si reducerea mortalitatii asociate cancerului de san, col uterin si ovarian.

Prima Unitate de Diagnostic Mobil pentru investigatii cancer de san si de col uterin, a fost adusa in Romania de Fundatia Renasterea, in anul 2008. Pana in prezent, aceasta s-a deplasat in peste 50 de localitati rurale sau mic urbane ale Romaniei, unde s-au realizat gratuit mamografii si teste Babes-Papanicolau pentru femeile care au acces limitat la acest tipuri de investigatii medicale. Astfel, in aceasta perioada, au beneficiat de controale medicale gratuite peste 18000 de femei, s-au realizat 17191 de teste Babes-Papanicolau si 10959 de mamografii. In urma acestor investigatii, la 67,50% dintre femei au fost depistate infectii genitale si 2,5% au primit indicatii de consult oncologic.
 

 

renasterea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
renasterea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
renasterea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
renasterea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

La 16 ani, cancerul i-a rapit Cristinei un rinichi si viata de adolescenta. Viitorul ei sta in mainile celor care o pot ajuta
La 16 ani, cancerul i-a rapit Cristinei un rinichi si viata de adolescenta. Viitorul ei sta in mainile celor care o pot ajuta
Shannen Doherty, onorata in Los Angeles, pentru curajul ei.
Shannen Doherty, onorata in Los Angeles, pentru curajul ei. "Cancerul m-a facut sa fiu o persoana mai buna"
Omagiu induiosator adus de o fetita de 4 ani mamei ei. Ce i-a cerut femeia cand a aflat ca are cancer FOTO
Omagiu induiosator adus de o fetita de 4 ani mamei ei. Ce i-a cerut femeia cand a aflat ca are cancer FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Accident
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei
Sofer
Un șofer fără carnet a fost oprit de polițiști cu focuri de armă
Medicii din Cluj i-au pus carton în loc de ghips unei femei cu mâna ruptă
Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire
Opt oameni au fost răniți după ce două autobuze pline cu muncitori s-au ciocnit, în Gorj
A luat un străin „la ocazie”, dar a regretat amarnic. Pățania unui bărbat din Dâmbovița
"Lăsata Secului". Ortodocşii intră în post cu tofu, burgeri vegetali, avocado şi humus