"Sunteti de acord cu desfiintarea judetelui unde locuiti?" Romanii, chemati la referendum in iulie

Dată publicare: 23-06-2011 19:20
Dată actualizare: 07-05-2012 03:35


A inceput batalia dintre Putere si Opozitie pe referendumuri. In 21 de judete in care USL are majoritatea, cetatenii vor fi chemati sa spuna daca sunt sau nu de acord cu reorganizarea administrativa.

Deja cateva consilii judetene au stabilit data consultarilor populare. Au fost insa si situatii in care organizatorii s-au certat cum sa formuleze intrebarea de pe buletinul care va intra in urna.

La Galati, consilierii judeteni au avut un singur punct pe ordinea de zi. Au decis sa invite oamenii la urne in 24 iulie. Pe buletinul de vot, cetatenii vor gasi o singura intrebare: "Sunteti de acord cu desfiintarea judetului Galati prin modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia?"

La Brasov, in schimb oamenii vor raspunde la intrebarea "Sunteti de acord cu intentia Presedintelui Romaniei , de a desfiinta judetul dumneavoastra?"

Cand au auzit, consilierii PDL au luat foc.

"Noi am considerat ca aceasta intrebare nu-i chiar cea mai buna, si din partea grupului nostru de consilieri judeteni PDL am venit cu o alta propunere", au spus reprezentantii PDL.

Neavand, insa,  majoritate n-au avut castig de cauza.

Constantenii au si ei treaba pe 17 iulie. Potrivit legii referendumului, modificarea granitelor judetelor, oraselor sau comunelor se poate face doar prin consultarea oamenilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO