Culmea puturoseniei: someri care nu vor sa invete, ca sa se angajeze!

Dată publicare: 20-04-2010 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 05:00


Asta isi spun somerii dintr-un sat brasovean, care au refuzat cursurile de operator calculator puse la dispozitia lor gratuit din bani europeni.

Aveau la indemana o sala dotata cu tot ce trebuie, instructori si chiar si mijloace de transport pentru cei care locuiesc departe. Dar li s-a parut o treaba prea serioasa si au renuntat.

Unii localnici sunt revoltati - satul lor e sarac, vecinii n-au de lucru, tara nu ofera alternative, spun ei. Insa nici sa mearga sa invete nu vor!

Somajul! Acesta este raspunsul la intrebarea: "Cum traiesc daca n-au loc de munca?" Toti cei care ar fi trebuit sa invete sa lucreze pe calculator erau someri in plata.

Dar saracii comunei Crit s-au speriat cand si-au dat seama ca treaba era una serioasa. "Sarmanii someri" au renuntat la cursuri desi stiau ca, odata cu asta, pierd si dreptul la indemnizatia de somaj. Ce au mai pierdut?

"Vorbim de cursuri de instruire in contabilitate, in contabilitate primara, medie, vorbim de notiuni de informatica si operarea calculatorului, de comunicare", spune Lucian Cristea, responsabil proiect.

Si uite asa, centrul de la Crit se inchide, inainte de a fi fost deschis.


VIDEO PROTVPLUS.RO