Studentii romani, in prima zi de scoala: "Nu stiu ce caut la universitate. Eu lucrez intr-un club"

01-10-2012 13:20


Secerati de bacalaureat, bobocii facultatilor au inceput anul universitar mai putini ca niciodata. Cu toate acestea, studentii romani stiu sa se faca remarcati imediat prin tinutele extravagante.

De cealalta parte, strainii au iesit in evidenta prin entuziasm si planuri de viitor.

La Universitatea de Medicina si Farmacie din Capitala, liderul senatului universitar le-a predat bobocilor prima lectie, de care cei mai entuziasti s-au aratat studentii straini.

Anul acesta, la aceata universitate s-au inscris studenti din Suedia sau Marea Britanie, pentru ca taxele scolare sunt mult mai mici decat in tarile lor. Un student din Suedia recunoaste ca nici macar nu stia unde se afla Romania pe harta.

Romanii isi privesc viitorul in medicina cu ceva mai multa retinere decat studentii veniti din strainatate.

La Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, pentru cei 7.200 de cursanti a fost ales sloganul "Liberi pentru secolul XXI". Incepe acum un parteneriat cu Universitatea Sheffield din Marea Britanie. Masteranzii vor primi o diploma dubla, adica o sansa in plus pentru piata europeana a muncii.

La ceremonia de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi au participat si Principele Princepele Nicolae al Romaniei si Principele Radu, aflati in vizita in capitala Moldovei.

La Universitatea Maritima Constanta, unde se pregatesc 6.500 de studenti, atmosfera a fost febrila. O tanara, studenta in primul an, imbracata sexy, pare ca s-a ratacit: "Nu stiu ce caut eu la UMC, eu muncesc intr-un club, sunt PR si hostess".

Si cei de la Universitatea de Vest din Timisoara au tinut sa faca impresie in prima zi de facultate. Desi erau aproape 30 de grade Celsius, unele tinere au venit cu veste imblanite si cizmele colorate. Banii pentru scolarizare nu sunt o problema cat timp parintii ii ajuta.

In peste 100 de institutii de invatamant superior de stat si particular au inceput luni cursurile.

VIDEO PROTVPLUS.RO