Singura româncă selectată de Facebook în top 20 femei din Europa. Ce realizări are

Ultima actualizare: 07-03-2020 10:51

Vă prezentăm povestea singurei românce care a fost selectată de Facebook drept o persoană care reușeşte să aibă un impact pozitiv asupra comunității sale.

Este vorba de Atena Boca, fondatoarea grupului "La primul Bebe". A creat grupul în căutarea unor răspunsuri personale iar, în timp, comunitatea a crescut.

Cu ajutorul mamelor care i-au fost alături a reușit să facă lucruri uimitoare: a dotat maternități din România cu incubatoare și a amenajat un etaj întreg din Magic Home.

La 39 de ani Atena Boca este fondatoarea unei comunităţi pe Facebook care are peste 100.000 de membri.

De la mamă la mamă, comunitatea a crescut. Aşa s-a ajuns la 23 de grupuri "La primul bebe", în 23 de judeţe din ţară.

Atena Boca: "Ne-am decis să strângem fonduri pt a da înapoi societăţii şi asta facem, de două ori pe an facem faimoasele licitaţii. În care mamele licitaeaza tot ce au prin casa// obiectele se schimbă între vânzător şi cumpărător şi banii merg spre cauza. Am strâns până în momentul de faţă 1 milion 400.000 de euro."

Cu ajutorul comunității sale, Atena a dotat maternități din România cu incubatoare și a amenajat un etaj întreg din Magic Home, oferindu-le astfel sprijin și un plus de confort atât copiilor, cât și părinților.

Atena Boca: "Acum suntem în proces de reconstrucţie şi reabilitare a unei secţii de pediatrie al unui mic orăşel din ţară şi al unei secţii de neonatologie din Râmnicu Vâlcea."

Mai mult, împărtăşeşte şi altora experiența acumulată.

Atena Boca: "Am anumiţi oameni cu care lucrez şi mă consult. Grupuri din alte zone.. agricultura, vânzări de haine, lectură. Fac consultanță cu adminii acestor grupuri şi le împărtăşesc cumva bune practici pe care noi le-am făcut şi le-am testat în ultimii 7 ani de zile."

Tocmai de aceea, Facebook a selectat-o ca fiind singura româncă, una dintre cele 20 de femei din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, care reuşeşte să aducă un impact pozitiv în comunitatea pe care o conduce. În 2019, Facebook a inclus grupul "La primul Bebe" în topul celor mai puternice 100 de comunități din lume.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO