Se tin departe de "iarba dracului" si respecta postul. Cine sunt romanii care cauta iubirea pe site-uri matrimoniale crestine

Ultima actualizare: 16-03-2015 07:21

"Barbat serios, fara vicii - caut tanara, cu frica de Dumnezeu, in vederea casatoriei ". Este doar unul dintre miile de anunturi, postate pe site-urile matrimoniale crestine.

Portalurile de acest gen au un anumit tip de public. Cei mai multi dintre utilizatori se tin departe de iarba dracului, respecta cu sfintenie posturile si merg duminica la slujba. In loc de poze, ei posteaza rugaciuni.

La o simpla cautare pe Google apar zeci de pagini cu anunturi matrimoniale date in special de crestini. Mai toate vorbesc despre valorile si taina casatoriei si ii ajuta pe credinciosi sa isi gaseasca un partener de viata potrivit. Din start nu sunt admise aventurile, pentru ca Domnul nu ingaduie desfraul.

Florin, 52 de ani: "Sa nu bea, sa nu fumeze. Eu nu beau, nu fumez. Si am zis ca daca e o pagina crestina, e ceva mai serios, mai matrimonial-crestin".

Cativa dintre utilizatori au cerinte explicite: "Tanara crestina, 33 ani, necasatorita niciodata, studii superioare, doresc sa cunosc tanar crestin, cu studii superioare (preferabil medic) pentru relatie de prietenie-casatorie. Ofer si rog seriozitate sfanta! "

Dupa cateva interactiuni, unii isi declara fatis dezamagirea.

Marin, 55 de ani: "La unele le trebuie 2-3 case, mostenire, ca au copii, si in prima casnicie nu au rezolvat sa aiba fiecare copil casa, altele vor sa vada Ierusalimul, Egiptul, Australia, Tanzania, Tazmania, altele au probleme de operatii, altele au datorii de zeci de mii de euro si vin evacuate."

Si uite asa se ajunge incet, incet la cele lumesti.

Reporter: Dar daca eu nu cred in Dumnezeu? As vrea sa ma intalnesc cu dumneavoastra.

Marin: Da, se poate. Care e oferta dumneavoastra?

Tocmai ca sa nu isi faca loc si pacatosii, anumiti administratori au creat filtre speciale. Din start sunt impuse anumite reguli, o parte fara legatura cu Biblia.

Pentru a fi acceptati pe acest site, este important sa bifati ca nu ascultati manele, ca mergeti des la slujbe si ca tineti post si...neaparat sa spuneti rugaciunea lui Iisus.

Discutie reporter - Mihnea, 41 de ani:

- Cat de des mergi la biserica?
- In fiecare dumninica.
- Post?
- Nu.
- Aa.. pai eu tin.
- Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti si sa crezi in Dumnezeul tau. De acord?
- Da, da
- Si atunci? Cu postul cum ramane?
-Pai postul este o maniera prin care ne curatam sufletul si trupul.
-Aiurea! Vezi-ti de treaba! O fi pentru femei.. dar nu pentru altcineva.

Cei care intr-un final isi gasesc totusi un partener revin in final cu multumiri si un simplu Doamne ajuta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO