Scandalul berzelor continua: "victima" s-a trezit iar cu pasarile pe cap. Ornitologii explica de ce au refuzat noul cuib

20-03-2015 18:27


Scandalul berzelor din Arges, mutate prin ordin de ministru, nu s-a incheiat. Proprietarul casei care a facut reclamatii si a cerut sa le fie mutat cuibul s-a trezit iarasi cu berzele pe cap.

Cele doua pasari au venit in locul unde stiau ca si-au facut initial cuibul, iar oamenii cred ca sunt in mare suferinta. Vor sa le ajute, dar nu stiu cum.

"Asta e barzoiul! Tataaa ... asta e barzoiul? Cu gusa, uite-l! Ia uite cum plange! Ia uita-te la el!", a reactionat un satean.

Cele doua berze, ieduloi si ieduleasa, cum i-au botezat localnicii, s-au intors la locul unde se afla initial cuibul lor, nu acolo unde a fost mutat la ordinul ministrului Mediului, dupa plangerile facute de domnul Corneliu.

"Ca sa vedeti cum plange! Nu clampane! Barza face "iiii", un tipaaat! Dom'le, i-ai stricat casa! Ca mie, daca imi strici casa, te-as omora!", spun un satean, Pavel Edu.

Domnul Corneliu, cel care a pornit razboiul impotriva lor, se declara multumit de rezultatul obtinut, dar spune ca nu si-a gasit inca linistea.

Reporter: Credeti in superstitie, ca vi s-ar putea intampla ceva rau?

Corneliu Parsan, reclamant: Nu, domne, nici vorba. Eu am o educatie materialista, nici vorba de asa ceva.

Reporter: E vreo sansa sa se intorca barza aici?

Corneliu Parsan, reclamant: Niciuna... sunt sigur. Si chiar daca ar fi, gasim o solutie daca se intorce aici, ne gandim mai profund.

Satenii au prins drag de cele doua berze si sunt siguri ca nu e bine se la strice cuibul.

"Mai credincios, mai ortodox, eu n-as fi stricat cuibul niciodata, din copilarie. De doi ani face reclamatii peste tot. Se spune ca daca strici un cuib de barza iti va da foc", spune Ion Tudor, viceprimarul comunei Schitu Golesti.

De partea cealalta si reclamantul are motivele lui. "Daca priviti trandafirii deja au excremente pe ei. Sa se mute in alta parte. Ce persoana civilizata sta cu gunoiul sub geam?! Ar fi suportat cine asa ceva, balegar sub geam? Si zgomot... am facut bronsita...", a spus reclamantul.

Domnul Edu, cel mai revoltat de nedreptatea facuta berzelor de autoritati, a luat si masuri.

"Astazi am deschis un proces de judecata contra primarului. Sa-mi spuie si mie primarul cu ce drept, de unde aprobare si din banul meu public, a mutat cuibul de barza! A mutat cuibul berzei in bataie de joc!", a spus Pavel Edu.

Ornitologii spun ca in acest moment perechea de berze este in suferinta si cel mai probabil isi va construi un alt cuib, in apropierea celui distrus, nu se vor duce la cuibul mutat de oameni.

Tags: berze, scandal, arges, cuib,

VIDEO PROTVPLUS.RO