SAINT PATRICK'S DAY. Ziua in care toti catolicii din lume il sarbatoresc pe Sfantul Patriciu

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11
SAINT PATRICK'S DAY

SAINT PATRICK'S DAY. Catolicii din intreaga lume, in special irlandezii, pun mare pret pe ziua de 17 martie, cand este SAINT PATRICK'S DAY.

SAINT PATRICK'S DAY. Catolicii il sarbatoresc, pe 17 martie 2015, pe Sfantul Patriciu, nascut in Britania, in 385, si devenit sfantul patron al Irlandei. Episcopul irlandez a fost prins, la 16 ani, de pirati si vandut in Irlanda ca sclav.

SAINT PATRICK'S DAY. Recastigandu-si libertatea dupa 6 ani, s-a intors in Britania. A intrat in randul clericilor, iar, in 432, s-a intors in Irlanda, devenind marele apostol al acestei tari. Numit episcop al Irlandei, a evanghelizat poporul din acea insula, convertindu-i pe multi la credinta crestina si a organizat Biserica locala, in ciuda unor mari dificultati. In jurul anului 444 a intemeiat episcopia Armagh, in apropiere de Belfast.

SAINT PATRICK'S DAY este sarbatorita in toata lumea printr-o traditie speciala, respectiv parada de SAINT PATRICK'S DAY. In ultimii ani, si Bucurestiul s-a alaturat acestui obicei, iar pe strazile Capitalei are loc parada de SAINT PATRICK'S DAY.

De altfel, pentru irlandezi, cunoscuti pentru firea vesela, SAINT PATRICK'S DAY este si un motiv de sarbatoare, astfel ca numeroase cluburi si baruri organizeaza petreceri tematice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO