S-au scumpit taxiurile în Capitală. Cât costă acum o cursă din Drumul Taberei până la Universitate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 08:02
Categorie: Stiri Sociale

Veste proastă pentru bucureștenii care circulă des cu taxiul prin Capitală. Tariful minim pe kilometru s-a scumpit, începând de joi, cu 30 de bani, adică de la 1, 69 lei la 1,99 lei.

Schimbarea a fost adoptată de multe dintre companiile de taximetrie, iar unele firme au implementat deja și un preț pentru cursele de noapte, de cel puțin 2,29 lei pe kilometru.

Pentru o cursă cu taximetrul din cartierul Drumul Taberei până la Universitate, un client scotea din buzunar aproximativ 12 lei. Odată cu schimbarea tarifului, este nevoit să dea cel puţin trei lei plus.

"E un lucru bun. E ca un fel de spor de noapte. La orice fel de serviciu, la orice fel de salariu, e o chestie benefică", spune un taximetrist.

Vorbim despre o creştere a preţului cu 30 de bani pe kilometru. Şi, cu toate că multe dintre companii au adoptat schimbarea, pe unele maşini încă apare tariful vechi.

"S-a schimbat de astăzi, dar încă n-au apucat, că sunt maşini multe. Trebuia să fiu şi eu cu 1,99, dar n-am apucat, că am avut nişte probleme. Urmează să schimb. Nu se supără nimeni, dacă merg mai ieftin, nu?", explică un șofer de taxi.

Decizia de a majora tariful minim pe kilometru aparţine fiecărei companii în parte, iar preţul justifică, susţin şoferii, cheltuielile pentru carburant sau pentru întreţinerea maşinilor. Tot alternativ este şi tariful de noapte, pe care puţine firme se gândesc să-l introducă.

"După ora zece noaptea o să fie 2,29. Până în ora zece, 1,99. Nu e mare diferenţa, să ştiţi. Dar contează la combustibil", spune un șofer.

În timp ce taximetriştii sunt încântaţi de modificare, clienţii au altă părere.

"Pur şi simplu nu mi s-ar părea corect pentru că ai face acelaşi serviciu care ar fi mai simplu noaptea, pentru că e drumul mai liber", spune un tânăr.

"Serviciul în sine este aproximativ acelaşi: te transporta dintr-o parte în alta, dar e vorba de atitudinea taximetriştilor care nu justifică nici măcar preţul pe care îl practică ei în momentul de faţă", este de părere o tânără.

Ultima scumpire de acest fel a avut loc anul trecut, când tariful minim pe kilometru, agreat de cele mai multe dintre companii, a fost stabilit la 1,69 lei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO