S-a starnit revolta printre proprietarii de caini si pisici din Bucuresti!

06-02-2009 00:00


Totul de cand au aflat ca autoritatile locale vor sa faca ordine pe strazi si in curtile oamenilor.  Potrivit unui proiect aflat deocamdata in dezbatere, toate animalele din oras cu stapan sau nu vor fi castrate si vor avea un cip de identificare.


Scapa doar necuvantatoarele inscrise in asociatii de profil. Oamenii se tem ca producatorii de cipuri, asociatiile chinologice sau cabinetelor veterinare vor sa castige pe seama lor. Sunt neinformati, spun cei din Administratia pentru Supravegherea Animalelor.

Deja 800 de proprietari de animale au dezbatut aprins subiectul pe site-ul stirileprotv.ro. Cei mai multi si-au exprimat nemultumirea in legatura cu faptul ca ar putea fi obligati sa-si sterilizeze cainii.

De ce sa castige inutil asociatiile chinologice, spun proprietarii de animale care nu vor sau chiar nu au din ce sa achite o taxa de inscriere si de 200 de lei.

Dezbaterea publica de pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti ramane deschisa pana in data de 13 februarie. Daca pana atunci oamenii nu se vor intelege intre ei poate vor incerca prietenii lor sa ii calmeze.

Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor, a lamurit la videochat-ul stirileprotv.ro propunerea ASA de sterilizare a cainilor si pisicilor.

Tags: animale,

VIDEO PROTVPLUS.RO