S-a imbatat cu vinul de impartasanie si a iesit pe strada "deghizat" in preot. Spectacolul facut de un cersetor, in Capitala

Dată publicare: 04-07-2014 19:10
Dată actualizare: 07-07-2014 07:03


Gest nefericit facut de un cersetor, care a spart o biserica din Centrul Vechi al Capitalei si a furat vesmintele preotului paroh.

Fara nicio rusine, s-a imbracat cu straiele acestuia si a iesit la plimbare prin oras, hotarat sa ii sperie pe trecatori. A prins curaj dupa ce a baut vinul pentru impartasanie. Spectacolul grotesc a luat sfarsit abia cand l-au prins politistii locali.

Barbatul in varsta de 35 de ani a rupt lacatul bisericii Sfantul Anton fara sa stie ca lacasul de cult este inconjurat de camere de luat vederi. Martorii au povestit ca barbatul s-a dezbracat in pielea goala in altar si ca a vandalizat Sfanta Evanghelie. Inainte de a pleca insa, a tinut sa se si cinsteasca cu vinul de la impartasanie pe care l-a baut direct din Sfantul Potir.

Dupa toate acestea, a imbracat stiharul, adica acel vesmant liturgic alb, si a iesit pe strada. Politistii locali l-au observat din dispecerat, in timp ce se plimba fara o tinta prin centru.

Razvan Popa-sef serviciu imagine si comunicare PLMB: "A fost trimisa o patrula din cadrul serviciului de ordine publica, iar agentii au constatat ca tanarul era aproape gol, avea pe el doar un vesmant bisericesc. Mai mult decat atat avea in mana si alte haine bisericesti."

Agentii au incercat sa inteleaga ce anume l-a determinat pe tanar sa faca toate aceste lucruri. Barbatul a marturisit ca este suparat pe oamenii bisericii. Cel mai probabil, nu l-au lasat sa cerseasca de cand s-a mutat de la Iasi la Bucuresti. Dupa ce a stat o vreme la sectia 10, individul a fost eliberat.