Romanii si italienii, frati de cruce macar in bucatarie

Dată publicare: 24-02-2009 00:00
Dată actualizare: 26-03-2012 02:57


Se face lobby Romania-Italia cu furculita in mana, la un pahar de vin! In timp ce presa si oficialii din peninsula ne toaca marunt, cei mai titrati bucatari de la ei au sosit marti in tara noastra si s-au infratit, oficial, cu maestrii nostri.

Acele grupari minoritare de cetateni romani, care comit infractiuni la fel ca multi altii, de alte nationalitati, inclusiv italiana, nu vor influenta relatiile care sunt extrem de puternice, intre cele doua tari.

Ce-i drept, in fumul de somon la gratar, cu stive de rucola si prosciutto in jur, italienii au comentat plastic si pastrama pe care le-am asezat-o in farfurie.

Italienii pun pe masa mostre delicate, romanii dau bataie cu piese concentrate. Au ei parmezan, ton, creveti si mici salate, punem si noi in joc felii de toba, jumari condimentate si oaie, sub forma de pastrama.

Asadar, mergem pe ideea ca nu numai dragostea, ci si bunele relatii internationale trec prin stomac. Si indulcim pilula romaneasca, inghitita tot mai greu, in ultimele luni, de italieni.


VIDEO PROTVPLUS.RO