Romanii, resemnati. Se asteapta la un nou val de scumpiri

22-04-2011 00:12


Cumparaturi

Romanii anticipeaza majorari de preturi si in perioada urmatoare din cauza unor posibile cresteri de taxe si impozite, indicatorul GfK privind asteptarile legate de evolutia preturilor inregistrand in martie unul dintre cele mai mari avansuri din UE.

Studiul "Europa Climate" efectuat de GfK a fost realizat in randul consumatorilor din Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania si Spania, state care insumeaza circa 80% din populatia totala a celor 27 state membre ale UE.

"In luna martie, asteptarile privind preturile au marcat o crestere in toate tarile Uniunii Europene studiate. Singura exceptie o constituie Bulgaria, unde dupa o crestere puternica incepand din luna decembrie a anului trecut, actualmente indicatorul s-a diminuat usor, situandu-se in martie la cota de 7,6 puncte. O crestere deosebit de pronuntata au consemnat-o Franta, Italia si Romania", potrivit studiului.

In Franta, asteptarile consumatorilor privind preturile s-au amplificat in martie cu 12,4 puncte, situandu-se acum la 46,9 puncte, cea mai ridicata valoare din ultimii aproximativ 20 de ani. In Italia, indicele s-a situat in martie la -11,1 puncte, comparativ cu -22 de puncte in februarie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO