Romania, supusa unui nou test in procesul de aderare la Schengen

16-11-2010 00:00

Spatiul Schengen

Romania va fi supusa, in urmatoarele doua zile, unui nou test in procesul de aderare la Spatiul Schengen - o reevaluare pe frontierele aeriene, in contextul in care voci europene sunt sceptice privind aderarea in martie.

Vizita expertilor Schengen din perioada 15-17 noiembrie este singura reevaluare pe care acestia au cerut-o in ceea ce priveste procesul de aderare al Romaniei.

Astfel, expertii vor evalua stadiul modernizarii aeroporturilor "Traian Vuia" din Timisoara si "Henri Coanda" din Bucuresti-Otopeni, informeaza Mediafax.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, cele doua aeroporturi sunt pregatite pentru evaluare si au fost aduse la standardele corespunzatoare.

In alta ordine de idei, conducerea Senatului a aprobat ieri un memorandum al presedintelui institutiei Mircea Geoana, in care se solicita audierea ministilor de Externe si Interne, Teodor Baconschi si Traian Igas pe tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

In memorandumul semnat de Mircea Geoana se arata ca mesajele transmise din unele capitale europene privind amanarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen dincolo de termenul martie 2011 si cuplarea acestui proces de raportul Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie reprezinta un semnal extrem de grav pentru Romania.

Germania sprijina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Franta vrea amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO