Restaurantele unde privelistea iti taie rasuflarea si te poti bucura de un meniu special. Cat platiti pentru o cina inedita
Ideea de a lua cina cu orasul la picioare prinde tot mai mult printre romanii care vor sa se bucure de experiente deosebite. Au aparut si aici tot mai multe restaurante, situate pe cele mai inalte cladiri.
Este bine de stiut insa, ca nu doar privelistea iti poate taia rasuflarea. Preturile sunt si ele mai aproape de nori decat de pamant.
In doar 30 de secunde ajungi la 136 de metri. Aceasta este cea mai inalta cladire din Romania, iar la ultimul nivel, 36, gasim un restaurant.
Consantin Baches, coordonator de comunicare si PR restaurant: "Indiferent cat de urata e vremea jos, conditii meteo bune, aici intr-o zi senina se vad muntii Bucegi, inseamna un camp vizual de 200 de km.''
Pentru ca seara clientii sa se bucure de priveliste si sa faca poze, sistemul de iluminat a fost gandit special.
Meniul are 36 de feluri, unul pentru fiecare etaj, in varful carora se aseaza ''Un nor deasupra unui cuib de ciocolata'', un desert care imbina mai multe texturi.
Catalin Juganaru, bar manager: ''Multa lume in strainatate foloseste o bautura cu desertul, asa ca am facut bauturi sa se potriveasca cu desertul- una dintre ele pe baza de vodka, vanilie, mascarpone, biscuiti digestivi, ghimbir, fresh de lamaie si ciocolata belgiana- se potriveste cu cheescake.''
Intr-un alt zgarie-nori un restaurant care ziua functioneaza ca un bufet suedez, seara se transforma intr-un loc cat se poate de elegant. Meniul se schimba la fiecare 3 luni, iar in curand se vor face rezervari si la o masa asezata pe acoperis, care iti ofera o priveliste 360 de grade.
O inaltime care insa costa, dar care cu siguranta relaxeaza. Pentru o asemenea priveliste platesti in plus 20% fata de meniul unui restaurant aflat mai aproape de pamant. Aici cele trei ferestre panoramice iti ofera senzatia ca esti mai aproape de nori.
Si pragul restaurantului aflat la peste 80 de metri inaltime in zona Pietei Libere a fost trecut de mii de turisti. De curand, incaperea s-a extins cu o terasa cu acoperis rabatabil.
Aici vedeta este ''un tartar de somon pe pat de avocado acompaniat cu ghimbir murat cu wasabi. Aici un butterfish- peste oceanic, cu ciuperci cu ceapa marinata, gheata carbonica o folosim ca efect pentru acest preparat", spune Dumitru Constantin, subchef.
Si terasele din Capitala au urcat in nori. De pilda, un loc de pe acoperisul fostei Fabrici de Bumbac care gazduieste proiectii de filme in aer liber si dezbateri creative.