Renuntati sa mai cumparati brazi taiati! Sarbatoriti Craciunul in stil eco

11-12-2009 00:00


In numele planetei, ecologistii ne propun sa sarbatorim Craciunul in stil eco. Adica sa nu mai taiem brazi, sa ne facem singuri decoratiunile si mai ales sa alegem materiale biodegradabile.

 

Ca sa descurajeze taierea copacilor si sa nu mai vedem brazi aruncati pe toate strazile, oamenii pot cumpara unul in ghiveci. Cand se termina sarbatorile, il pot pune in pamant.

Este foarte usor de plantat, iese usor din ghiveci, se uda putin, nu sunt conditii speciale de intretinere. Cine nu are unde sa-l planteze il duce inapoi la magazin si o asociatie de mediu se ocupa de plantare in parcuri, pe langa gropile de gunoi sau lacuri.

Si daca tot ne-am ales un brad eco, ar trebui sa-l decoram in acelasi ton. Adica sa facem globuri din lucrurile pe care in mod normal le-am arunca la cos. De exemplu, polistirenul de la tavile de mici, lemnul de la o jaluzea veche, musamaua sau sfoara cu care se leaga rosiile in gradina. Iar daca nu avem timp sau talent, le putem cumpara de la targurile de sezon, cu 5 lei bucata.

Urmeaza cadourile. Sub un brad cu radacini, ornat cu globuri din ziar mototolit, nu pot sta decat daruri facute de mana omului. Si neparat din materiale naturale. Oferta nu este deloc saraca, daca ne gandim la caciuli, fulare sau manusi din lana, covorase din blana de oaie sau chiar bijuterii.

Daca va pasa de mediu, puteti merge si mai departe: sa alegeti felicitarile din hartie reciclata, sa pastrati ambalajele de cadouri si pentru alte ocazii ori sa le impachetati in esarfe. Orice, numai sa consumati mai putine materiale care se degradeaza in sute de ani. Doar asa puteti avea grija de planeta.

Tags: ecologie,

VIDEO PROTVPLUS.RO