Funeriu: Bacalaureatul se tine dupa programul stabilit in toata tara

Dată publicare: 28-05-2010 00:00
Dată actualizare: 02-11-2012 15:01


Pe ultima suta de metri inainte de proba de competente lingvistice a bacalaureatului, ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca examenul nu va fi afectat deloc de greva generala din Educatie.

Dupa o noua videoconferinta cu inspectorii generali scolari, ministrul Funeriu a spus ca proba C a examenului de bacalaureat, programata in intervalul 31 mai - 4 iunie, se va desfasura in conditii normale in toate cele 1.419 centre de examen.

Potrivit Ministerului Educatiei, din cele aproape 3.000 de cadre didactice implicate in examenul de bacalaureat, 10 % au anuntat ca participa la greva, acestea fiind inlocuite.

Inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a anuntat ca si in Capitala problemele au fost rezolvate, astfel ca examenul de bacalaureat care incepe luni se va defasura in conditii normale in toate cele 111 centre.

Asta dupa ce vineri doar 77% dintre cadrele didactice anuntau ca se vor prezenta la examenul de Bacalaureat ! Si desi erau hotarati sa protesteze, neparticipand la proba care incepe luni pe 31 mai, numarul profesorilor care s-au razgandit a crescut de pe o zi pe alta.

Profesorii care vor participa la greva nu vor fi platiti pentru aceasta perioada, in schimb, cei care vor fi prezenti la bacalaureat vor primi intre 275 si 600 de lei, in functie de responsabilitati.

La situatie profesorilor grevisit s-a referit si Premierul Emil Boc intr-o videoconferinta cu prefectii. Seful Executivului a cerut dascalilor sa fie lucizi si sa renunte la greva, amintind ca aceste zile nu sunt platite

"Stiu ca si viata cadrelor didactice este grea, dar este important sa nu fie compromisa sansa tinerilor de a finaliza studiile", a spus Boc.

El a amintit in acelasi timp ca zilele de greva nu sunt platite si a apreciat ca "nu este momentul" ca situatia financiara a profesorilor sa fie astfel agravata.


VIDEO PROTVPLUS.RO