Procurorii au blocat adoptiile de maidanezi. Hingherii nu-i aduna de pe strazi din lipsa de spatiu

20-09-2013 19:27


Cand procesul de adoptie a maidanezilor din Bucuresti mergea bine, reprezentantii Autoritatii pentru Protectia Animalelor au anuntat ca de la Mihailesti nu mai poate fi luat nici un caine.

Si asta pentru ca procurorii au ridicat mai multe documente de la acest adapost, printre care si fisele medicale ale maidanezilor.

Controlul face parte din ancheta penala declansata dupa moartea lui Ionut.

Peste 480 de caini sunt in acest moment blocati aici in adapostul de la Mihailesti. Pentru ca ieri procurorii au ridicat si fisele medicale ale animalelor, acum orice adoptie este imposibila.

Acest fapt a incins spiritele in zona. Zeci de iubitori de animale au venit dimineata la Mihailesti, stiind ca astazi este zi de adoptie si pot lua cate un maidanez.

"Nu mai ne treceti pe lista , spuneti-ne de la inceput sa nu mai stam, ne treceti pe lista si dupa aia ne trimiteti acasa".

In tot acest timp, Razvan Bancescu, cel care se ocupe de gestionarea cainilor fara stapan in cadrul Autoritatii Pentru Supravegherea Animalelor a mers la Parchet pentru a cere lamuriri si pentru a i se inapoia documetele fara de care nu poate da caini spre adoptie. Din pacate, spune el, procurorul de caz nu a fost de gasit.

"Discutam de un dosar penal deschis in urma decesului lui Ionut. Acele fise erau ale cainilor capturati in ultimele 2 saptamani jumate de la gradinite si scoli , nu vorbim de cainii care au participat ipotetic la un atac asupra lui Ionut", a spus acesta.

Chiar daca de la Pallady inca se mai pot face adoptii, acolo mai sunt doar 7 locuri libere.

Asa se face ca astazi hingherii au capturat doar 3 caini, fata de 120 cati si-au propus autoritatile sa stranga zilnic, ca sa rezolve problema in 18 luni. Din pacate, blocajul va continua cu singuranta si in zilele urmatoare, timp in care primarul Sorin Oprescu spune nu are de gand sa ia masuri extreme pentru a goli padocurile.

In ultimele 3 saptamani din cele doua adaposturi ale primariei, Mihailesti si Pallady, au fost adoptati peste 250 de caini. Conform noii legi, cei care vor sa ia un maidanez acasa trebuie sa faca dovada ca are spatiu si bani pentru a-l creste.

Tags: catei, maidanezi,

VIDEO PROTVPLUS.RO