Primul parc pentru caini din Romania a fost amenajat la Botosani. Ce spun oamenii despre investitia de 300.000 de lei


Ultimul update: Sambata 14 Iunie 2014 06:58
Data publicarii: Miercuri 11 Iunie 2014 19:05
Categorie: Stiri Sociale

Exemplu demn de urmat in Botosani, unde autoritatile au amenajat primul parc din tara destinat exclusiv cainilor de companie.

Acolo, animalele se pot juca in voie, fara lesa sau botnita, atat pe alei, cat si pe spatiul verde. Iar stapanii ii pot urmari relaxati de pe banca. In plus, au la dispozitie manusi si pungi de unica folosinta ca sa curete in urma patrupedelor.

Stefania a dus-o pe Bica pentru prima data in parcul destinat animalelor de companie. Cum s-a trezit fara lesa, catelusa a fugit sa-si gaseasca parteneri de joaca.

"E o idee buna, pentru ca in Botosani nu sunt locuri pentru animalute. Iti poti lasa cainele sa se plimbe lejer. N-ar fi o idee rea daca s-ar pune cateva jucarii", spune Stefania.

Amenajarea spatiului de 1.200 de metri patrati a costat 300.000 de lei. Autoritatile au incercat astfel sa ii multumeasca atat pe iubitorii de catei, cat si pe cei deranjati de prezenta lor.

Eugen Turcanu, viceprimarul orasului Botosani: "Cei mici inevitabil se murdareau de dejectii. Au fost discutii si cu asociatia de protectia a animalelor. Pana la urma am ajuns la un numitor comun, pentru ca si cetatenii care au animale de companie trebuie respectati".

Pe viitor, asezamantul ar putea fi impartit in zone pentru animalele mici si cele de talie mare. Reprezentantii primariei vor sa faca astfel de spatii pe langa toate parcurile de cartier.

VIDEO PROTVPLUS.RO