Pregatirea bunatatilor la afumatoare de Craciun, o traditie respectata
A inceput sa iasa fum in cursa pentru pregatirea bunatatilor de Craciun. Gospodarii stiu ca slanina, toba si carnatii nu vor fi perfecte pana nu vor fi tinute o vreme in afumatoare.
Asa ca au facut focul si au inceput sa-si "innobileze" bucatele.
La tara, mai toata lumea si-a amenajat propria afumatoare, insa anexa cu pricina este o raritate la oras. Asa ca orasenii au doua optiuni. Fie dau o fuga in satele din zona si apeleaza la ajutorul taranilor, fie se inarmeaza cu rabdare si se asaza la coada la afumatoriile deschise printre blocuri de intreprinzatori.
Alegeri 2024
19:43
Primele schimbări după rezultatul neașteptat al alegerilor prezidențiale. Lovituri la nivel înalt
19:29
Călin Georgescu, mesaj tranșant pentru Elena Lasconi: "Voi fi foarte direct! Nu aveți de ce să vă bucurați"
18:45
Călin Georgescu, primele declarații despre acuzațiile de extremism care i se aduc. Cum a numit Republica Moldova
18:34
Băsescu l-a criticat dur pe Georgescu: „Nu este o soluţie pentru România, este un legionar”. Sfaturi cruciale pentru Lasconi
Spre exemplu, timisorenii au la dispozitie doar doua afumatori in orasul lor, asa ca bunatatile de Craciun vor fi mai scumpe pentru cei care nu au rude la tara. Merita insa fiecare banut, pentru ca doar asa bucatele pot avea gustul de la bunici.
Cum fiecare gospodar are secretele lui pentru prepararea carnatilor si proprietarii de afumatori au reteta proprie pentru cel mai bun fum.
Orasenii trebuie sa plateasca 2 lei pe kilogram pentru a-si afuma carnatii si 20 de bani pentru slanina. Pentru vecinii satenilor e gratis.
Medicii ne atrag atentia sa nu exageram cu afumaturile. Sunt gustoase, dar ne pot face probleme.
Cum nu mai este prea mult pana la Craciun, toti gospodarii se grabesc sa-si afume carnatii si slanina. Stiu ca trebuie sa le lase timp si sotiilor care vor incepe sa pregateasca meniul de sarbatori.
Sursa: Pro TV
Etichete: preparate traditionale, craciun, sarbatori,
Dată publicare:
16-12-2010 00:00