Povestea lui Gheorghe Vatavu, cel mai batran asistent maternal din Moldova. In 14 ani a crescut 7 copii parasiti de parinti

Ultima actualizare: 19-06-2014 00:11

Menirea si dragostea de parinte nu tin de varsta. La 73 de ani, un barbat din judetul Iasi este asistent maternal si, impreuna cu sotia sa, are in grija patru copii parasiti de mamele lor.

Cea mai mica dintre fete are doar un an si cinci luni si a intrat recent in familia lor. Desi si-ar putea permite sa se relaxeze la bai, asa cum fac alti pensionari, tatal de imprumut prefera sa o plimbe in brate. Si nu de dragul banilor primiti de la stat, care sunt oricum revoltator de putini.

O fetita blonda, cu ochii ca doua margele sta in poarta casei cu bratele incolacite in jurul gatului unui batran. Ai crede ca isi imbratiseaza bunicul, dar cel care o strange la piept cu atata dragoste a fost la inceput un strain. Acum ii este tata.

"Bravo, ce frumos miroase. E trandafirul viu, floarea vietii, a batranetii mele", ii spune batranul micutei.

La varsta de 73 de ani, Gheorghe Vatavu e cel mai in varsta asistent maternal din Moldova. A crescut patru copii ai sai care au ajuns fiecare la casele lor si, la vremea la care unii si-ar trai linistiti viata, creste alti patru, parasiti de parinti.

"Lumea intreaba: '73 de ani?' si se gandesc ca la un mos care de abia merge in bat. Nu m-a interesat varsta, aici este un secret: copiii sunt viata si atunci pe mine asta ma fortifica", a mai spus Gheorghe Vatavu.

Primii copii veniti dintr-un centru de plasament au intrat in casa barbatului in urma cu 14 ani, iar pana acum el si sotia lui au crescut sapte. Se mandresc deja ca una dintre fete e studenta acum la Paris.

"Nu putem sa vedem ziua fara ei, singuratatea mie nu imi place", a spus si Eugenia Vatavu.

Una dintre fetele ingrijite in casa lor este Florentina. Are 13 ani si a fost parasita de mama naturala inca de la nastere. Isi iubeste insa nespus parintii adoptivi.

Vanzad rezultatele obtinute de barbat, cei de la Protectia Copilului i-au prelungit atestatul. La Bacau, cel mai longeviv asistent maternal practica aceasta meserie de peste 20 de ani. A crescut si a invatat sa vorbeasca nu mai putin de 21 de copii.

"Din '97 sunt copiii in familia mea. I-am iubit, i-am ingrijit, unii au plecat. Tin legatura cu unii dintre cei care au plecat. Tot mama Silvia imi spun", a marturisit Silvia Saul.

Potrivit ultimelor statitistici, in Romania sunt aproape 50.000 de copii abandonati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO