Politia spagii! Peste 300 de lucratori din MAI au primit mita in 2009

Ultima actualizare: 09-04-2012 14:46

Au luat mita ca sa elibereze permise de conducere unor persoane care nu aveau acest drept sau ca sa faca acte false de cadastru pentru suprafete de teren si imobile.

 

Au zis "da" unor sume importante de bani ca sa inmatriculeze autoturisme fara a incasa taxa prevazuta de lege in acest sens sau ca sa favorizeze un anume ofertant la o licitatie.

"Primite cadou", cceasta-i explicatia bizara oferita anchetatorilor de un functionar de la Serviciul de Permise Auto si Inmatriculari Covasna. Camara lui semana cu un magazin bine aprovizionat. Barbatul este acuzat ca ar fi primit aceste produse ca sa inmatriculeze masini de lux furate din strainatate. Politistii spun ca au gasit in autoturismul lui dosare cu acte falsificate, pentru inmatriculare.


Dealtfel, intr-un top al rusinii, in care intra angajatii Ministerului de Interne, acuzati ca au incalcat legea, pe primul loc se afla cazurile de mita oferita pentru inmatriculari cu acte false ori pentru eliberarea permiselor de conducere. Unii suspecti nici macar nu lucrau la serviciul de inmatriculari.

Clasamentul este completat de cativa politisti de la Brigada Rutiera, acuzati ca ar fi luat bani de la soferi ca sa-i ierte ca au gresit in trafic.

Anchetatorii care verifica aceste dosare au constatat cu uimire ca in 2009, anul crizei, cei care au incalcat legea si au vrut sa scape, le-au oferit politistilor mai putini bani decat in alte vremuri. Altii au incercat sa-i mituiasca pe agenti cu diverse produse.

Sunt insa si dosare in care oamenii certati cu legea au incercat sa le dea mita agentilor zeci de mii de euro, in schimbul unei solutii favorabile pentru diverse infractiuni. Asa s-a intamplat cu o politista din Bucuresti, care l-a audiat pe un om de afaceri banuit de evaziune fiscala. Aceasta i-ar fi propus 30.000 de euro, ca sa retraga toate acuzatiile. Dar patronul a anuntat procurorii, care au organizat un flagrant si au saltat-o pentru luare de mita.

In 2009, 64 de angajati ai ministerului de interne au fost arestati pentru fapte de coruptie. Nici cei care au incercat sa dea mita nu au scapat. Peste 50 de suspecti au ajuns dupa gratii.

 

 

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO