Poliția din Constanța, amenzi de 2200 de lei pentru semințe aruncate pe jos: ”Infractorii bunului-simț”

Dată publicare: 26-04-2021 16:24
Dată actualizare: 26-04-2021 16:35


seminte de floarea-soarelui

Primăria Constanța a anunțat, luni, că - în doar 3 zile - a aplicat amenzi în valoare totală de 2200 de lei celor care au fost prinși că au mâncat semințe și au aruncat cojile pe jos.

De asemenea, într-un mesaj postat pe Facebook, polițiștii din Constanța precizează faptul că ”toate persoanele surprinse aruncând pe jos cojile au fost puse să curețe mizeria făcută pe trotuare, în parcuri sau la locurile de joacă”.

”Infractorii bunului-simț: hoții de lalele și spărgătorii de semințe!
Spartul semințelor se pare că a devenit un sport național. În doar trei zile, polițiștii locali au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2200 lei pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public. De asemenea, toate persoanele surprinse aruncând pe jos cojile au fost puse să curețe mizeria făcută pe trotuare, în parcuri sau la locurile de joacă”
- spun polițiștii locali.

Nu în ultimul rând, agenții din Constanța au prins o femeie care a rupt lalele de pe domeniul public, pentru a-și face un buchet, astfel că a fost amendată cu suma de 1500 de lei.

De lipsă de bun-simț a dat dovadă și o femeie care a fost surprinsă de un echipaj de poliție locală în timp ce scotea din casetele florale bulbi de lalele și a rupt mai multe lalele pentru a-și confecționa un buchet. Persoana în cauză, depistată de polițiștii locali în zona centrală a Constanței, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1500 lei pentru distrugerea spațiului verde.

Această faptă vine la doar câteva zile după ce 4 minori au fost surprinși de agentul de pază în parcul din Tomis II în timp ce smulgeau lalele. Au lăsat sacul și au fugit la vederea paznicului, astfel că prejudiciul a fost recuperat (30 de bulbi de lalele). Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală: 0241.484.205.”

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO