Pietele din Capitala, luate la puricat. Mieii nu se vand oriunde

03-04-2009 00:00


Mai sunt doua saptamani pana cand romanii vor pregati friptura de miel. Intre timp, trebuie sa porneasca la cumparaturi.

In Bucuresti, cei care doresc sa ia un miel trebuie sa stie ca primariile de sector nu vor amenaja in piete centre pentru sacrificarea animalelor.

Exceptie face Primaria sectorului 4, care a trimis o cerere Directiei Sanitar Veterinare. Primarul sectorului 4 isi doreste sa transforme un spatiu din piata Aparatorii Patriei in centru pentru sacrificarea mieilor.

De altfel nu ar fi o noutate, pentru ca asa s-a intamplat in fiecare an din 2002 incoace, cu exceptia anului trecut cand primaria nu a primit autorizatie sanitar veterinara.

Acum insa, lucrarile au inceput deja si se vor incheia luni. Tot atunci, inspectorii sanitari vor hotari daca spatiul respecta toate normele. Trebuie sa aiba canalizare, apa rece si calda, aparate pentru asomarea animalelor si sterilizare a instrumentelor, dar si tarcuri suficiente.

In momentul cand se finalizeaza si vor corespunde, atunci vor primi un aviz temporar pana atunci urmarim lucrarile

Ciobanii se vor inghesui sa-si sacrifice animelele in sectorul patru. Celelalte primarii nu pot face asemenea investitii.

Pentru ca animalele sa nu fie sacrificate in spatele blocurilor, cei din sectoarele doi si sase se pregatesc de controale. Vineri si Autoritatea Sanitar Veterinara a inceput sa verifice toate pietele din Capitala.

 

 

Tags: paste, miei, comert,

VIDEO PROTVPLUS.RO