Locul din Romania in care acum sunt cei mai multi romani pe metru patrat. "A plouat cu apa sfintita"

Ultima actualizare: 25-10-2012 02:06

Peste 40.000 de oameni au ales sa petreaca aceste zile libere aproape de Dumnezeu, murmurand rugaciuni la Manastirea Nicula din judetul Cluj.

Au venit din toata tara si au stat la peste 30 de grade la cozi uriase, doar ca sa atinga icoana facatoare de minuni a Fecioarei si sa se gandeasca la cea mai arzatoare dintre dorinte. Punctul culminant al acestui pelerinaj impresionat va fi in aceasta noapte.

Ora 18:30

Un sobor de arhierei, preoti si episcopi oficiaza Sfanta Taina a Vecerniei. La ora 22.00, insa, icoana facatoare de minuni va fi scosa din biserica, iar preotii vor oficia slujba utreniei si a prohodului.

Cel mai asteptat moment este acela cand cei 40.000 de pelerini vor inconjura lacasul sfant de trei ori, iar in fruntea soborului va fi icoana facatoare de minuni.

Duminica dimineata la ora 9 va incepe sfanta liturghie arhiereasca slujita de Mitropolitul Andrei Andreicut, iar la finalul slujbei credinciosii vor primii sarmale si cozonac

Ora 14:00

La peste 30 de grade, zecile de mii de credinciosi au stat la o coada nesfarsita pentru a ajunge in fata icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. A fost pictata in 1681 de preotul Luca din Iclod, iar legenda ne spune ca 18 ani mai tarziu au inceput sa curga lacrimi din ea. 26 de zile a durat minunea.

O ploaia de vara i-a mai racorit pe credinciosi, insa nu s-au clintit o clipa. Au ascultat cu smerenie slujba oficiata de preoti. Printre ei si Mitropolitul Vadului, Feleacului si Clujului - Inalt Prea Sfintia Sa Andrei Andreicut.

"Venim de la Iasi, venim in fiecare an la maicuta domnului. Ea ne aduce aici. Ne rugam pentru mantuire. Ploaia asta e aghiasma sfintita de la Maica Domnului," spune o batrana.

Pe unii dintre ei i-a rapus caldura asa ca au avut nevoie de ajutorul medicilor de la ambulanta.

Ora 08:00

Credinta oamenilor n-a sovait nici in fata frigului de azi-noapte. Au fost 10 grade Celsius, iar pelerinii au rezistat cu stoicism.

Amb: zeci de pelerini vin cantand, inconjoara biserica

Dupa lasarea intunericului, cind slujba s-a terminat, s-au adapostit sub paturi, in saci de dormit sau in corturi. Pareau sa nu simta oboseala, nici macar cei veniti de la sute de kilometri.

Chiar si cei batrani sau bolnavi au tinut sa inconjoare biserica, in genunchi si pe coate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO