Patriarhia: Legalizarea prostitutiei reprezinta o forma de sclavie moderna

Dată publicare: 08-09-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 23:35


Prostituate

Patriarhia Romana dezaproba initiativa deputatului Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei, considerand ca acest lucru reprezinta un atentat la demnitatea persoanei si va amplifica fenomenul sub forma unei "sclavii motivate financiar".

Patriarhia Romana isi mentine pozitia exprimata public in repetate randuri, conform careia legiferarea prostitutiei nu rezolva o problema sociala grava, ci, dimpotriva, amplifica fenomenul sub forma unei 'sclavii motivate financiar".

"In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala", sustin reprezentantii Patriarhiei Romane.

Acestia precizeaza ca prostitutia este interzisa prin lege in multe tari europene si in majoritatea statelor federale ale SUA. De asemenea, Patriarhia Romana mentioneaza ca Romania a ratificat in anul 1955 Conventia ONU privind "Suprimarea traficului de persoane si a exploatarii prostituarii altora", prin care se obliga sa nu legalizeze prostitutia.

Prigoana: In toate tarile cu apa calda e legalizata prostitutia! Comenteaza

Sursa: Pro TV

Tags: prostitutie,


VIDEO PROTVPLUS.RO