Painea, cartofii si carnea de porc - nelipsite de pe masa romanului.Legumele, la coada clasamentului
Ca-i place sau ca-i nevoit, romanul s-a obisnuit: nu concepe ca pe masa lui sa nu fie lucruri care ingrasa si ii dau peste cap organismul.
Conform statisticilor, intr-un singur an, fiecare dintre noi mananca 200 de kilograme de paine si aproape 100 de cartofi.
Si nu ne oprim aici. Dam gata 8 kilograme de zahar si 18 kg de grasimi de toate felurile. Spre spaima oricarui nutritionist, facem orice si pentru carne. Evident, de porc, doar nu ne jucam.
Trebuie sa recunoastem: nu ne prea omoram dupa legume, painea este nelipsita de pe masa si ne dorim in orice oala o bucata de carne, oricat ar fi de mica. Ca tot a venit vorba, la acest capitol preferintele sunt clare: carnea de porc.
In fiecare zi, romanul consuma peste 540 de grame de cereale, in care intra produse de panificatie si patiserie, 260 de grame de cartofi, 170 de fructe, 22 grame de zahar si 164 de carne. E drept, ca la ultimul capitol cam dam la o parte pestele sau vita.
Intr-un an, un singur roman da gata 200 de kilograme de paine, 98 de kilograme de cartofi, 74 kilograme de legume, 8 de zahar si 18 de grasimi.
Fie ca sunt prea scumpe pentru noi, fie pur si simplu pentru ca nu ne plac, motivele putin conteaza. Cert este ca am ajuns sa fim in coada clasamentului cand vine vorba de consumul de fructe. Un roman mananca intr-un an doar 8 kilograme de portocale, 5 de mere si 2 de pere.
Suntem insa mari bautori de lapte. In medie, 100 de litri pe cap de locuitor, in timp ce media europeana este de 79 de litri. De oua insa ne ferim: daca prajim sau fierbem unul la doua zile.
Sursa: Pro TV
Etichete: romani, mancare, nutritie, alimentatie, carne de porc,
Dată publicare:
14-10-2012 19:07