Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Targu Jiu. Zeci de persoane au urmarit peliculele regizorului

Ultima actualizare: 07-01-2014 06:58

A fost o noapte alba la cinematograful ''Sergiu Nicolaescu'' din Targu Jiu, in memoria regretatulului actor si regizor care a murit exact in urma cu un an.

Peste 200 de persoane, de toate varstele, au urmarit cele mai bune filme pe care maestrul le-a lasat in urma sa.

"Cu mainile curate", "Un comisar acuza", RevanSa sau "Nea Marin Miliardar" au fost filme urmarite cu mare placere, noaptea trecuta, de cei din Targu Jiu, orasul in care s-a nascut Sergiu Nicolaescu, in 1930.

"Filmele lui sunt copilaria noastra, noi cu el am crescut. Ma uit si vad si multi tineri care vin sa-l vada", a spus un spectator.

Daca cei mai in varsta s-au aratat nostalgici, cei tineri spun ca nu se asteptau sa-i captiveze atat de mult aceste filme pe care le considerau de cinemateca.

"Ar trebui sa vina cat mai multi tineri care sa vizioneze filmele facute de Sergiu", a spus un tanar.

"Prezentam o parte din filmele regizate de maestrul Sergiu Nicolaescu, filme atat de valoroase, care si inainte de Revolutie au umplut salile de cinema. Speram sa continuam aceasta traditie pentru ca Sergiu Nicolaescu merita sa fie omagiat", a spus organizatorul.

"Este unul dintre cei mai mari regizori pe care i-a dat aceasta tara, e unul controversat, dar din punctul meu de vedere e un mare regizor", a spus un alt spectator.

Au fost si multe familii cu copii in sala.

"Nu cred ca mai face cineva filmele facute de el, merita sa le mai vedem, fetita are si ea ocazia sa le vada", a spus un barbat.

Anul trecut, cu o luna inainte sa se stinga din viata, autoritatile l-au declarat pe Sergiu Nicolaescu cetatean de onoare al Targu Jiului.

Cinematograful, dar si o strada din oras, poarta numele sau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO