Oierii sibieni invata engleza, ca sa-si prezinte branzeturile la Bruxelles!

20-02-2010 00:00


Zeci de oieri din Marginimea Sibiului merg luna viitoare la sediul Parlamentului European sa arate lumii intregi cat de bune sunt produsele lor traditionale.

Pana atunci, oamenii se pregatesc de zor. Invata engleza pe rupte, inspecteaza hainele de sarbatoare, si asteapta cu emotie intalnirea cu demnitarii europeni.

Nici cu platourile pe care vor fi expuse branzeturile nu e de glumit. Oierii nu vor sa se faca de ras cu scobitori, asa ca incearca sa se gaseasca o solutie in acest sens.

La expozitia inedita de la Bruxelles trebuie si o tinuta speciala. O bitusca, un cojoc si o caciula, toate din piele de miel.

Pentru evenimentul programat intre 2 si 4 martie la Bruxelles, au fost selectati 27 de agricultori, in functie de productia de pe 2009.

30 de kilograme de branza de burduf, 30 de cas proaspat, 90 de kilograme de telemea si alte 20 de branza in coaja de brad vor sta frumos asezate in opt standuri insirate chiar in sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Pe langa lactate, pe standuri vor mai fi 60 de kilograme de pastrama si de carnati de oaie, stropite cu 70 de litri de vin si palinca.

Tags: targuri, expozitii,

VIDEO PROTVPLUS.RO