Nemultumirile tinerelor cu varste intre 20 si 25 de ani: cariera, banii si viata sexuala - studiu

Dată publicare: 20-10-2012 17:05
Dată actualizare: 07-11-2012 09:35


femeie plangand

Majoritatea tinerelor cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani doresc sa devina independente financiar, sa aiba o cariera implinita si o viata sexuala satisfacatoare, arata rezultatele unui sondaj realizat de Sky Atlantic HD, in Marea Britanie.

Cu toate acestea, o treime dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani inca locuiesc cu parintii, in opt din zece cazuri acestea ajungand chiar sa imprumute bani de la parinti pentru a-si asigura strictul necesar, in conditiile in care, acelasi raport arata ca veniturile obtinute de majoritatea celor de sex feminin din aceasta categorie de varsta sunt insuficiente, informeaza dailymail.co.uk.

Raman insarcinata daca…? 9 mituri spulberate

De asemenea, patru din zece femei intre 20 si 25 de ani recunosc ca nici cariera, nici situatia finanicara sau proiectele pe termen lung nu sunt concrete si satisfacatoare, iar jumatate dintre acelea care au un serviciu stabil marturisesc ca acesta nu are nicio legatura cu pregatirea lor si ca se tem ca, in conditiile in care ar astepta sa se iveasca un post care sa li se potriveasca, nu s-ar putea intretine fara ajutor.

Acelasi studiu a mai evidentiat ca majoritatea femeilor cu varste intre 20 si 25 se declara nemultumite de experientele lor sexuale, 43% dintre paricipantele la sondaj spunand ca, de-a lungul timpului, au facut "greseli in relatii" -43% dintre respondente au numit ca greseala alegerea nepotrivita a unui partener, 40% au spus ca au facut cheltuieli necugetate, alte 38% au marturisit ca au acordat multa incredere unor persoane care nu meritau, in timp ce 26% dintre participantele la studiu au spus ca una dintre cele mai mari greseli facute pana la acea varsta a fost aceea legata de alegerea carierei.

Totodata, cele mai multe dintre tinerele de 20 de ani au marturisit ca au avut relatii care au durat un an sau chiar mai mult.

Insa, in ciuda grijilor financiare si profesionale si a greselilor din trecut, britanicele de 20 si ceva de ani se declara multumite de realatiile de prietenie pe care le-au legat si numai una din sase respondente - 14% - spun ca prieteniile lor sunt "dezechilibrate".

Insarcinata la peste 30 de ani si intr-o relatie fara viitor. Pastrezi sau nu copilul?

Rezultate asemanatoare s-au inregistrat si in urma sondajului realizat la New York cu ocazia lansarii aceluias film semnat de regizoarea Lena Dunham. "Girls" este o comedie autentica in care "se evidentiaza cat de complicat, jenanta dar frumoasa poate fi viata unei femei de 20 si ceva de ani", spune regizoarea.

Sursa: Mediafax

Tags: studii,


VIDEO PROTVPLUS.RO