Ministerul reintroduce istoria, dar renunta la logica

Dată publicare: 12-03-2009 00:00
Dată actualizare: 25-10-2012 05:59


Sala de clasa

Dupa ce la inceputul acestei luni a scos din curricula de liceu ora de istorie pentru clasele a XII-a din cadrul liceelor tehnologice si ora de dirigentie pentru clasa a IX-a, ministrul Ecaterina Andronescu a revenit asupra deciziilor.

In urma intalnirii de miercuri cu sindicatele, conducerea MECI a ajuns la concluzia ca masurile au fost pripite. Astfel, incepand cu viitorul an scolar, elevii de clasa a XII-a de la liceele filierei tehnologice vor studia pana la urma istoria romanilor, dar materia va alterna cu geografia.

Mai exact, liceenii vor face intr-o saptamana o ora de istorie, iar in alta saptamana o ora de geografie. De asemenea, dirigentia a fost reintrodusa in trunchiul comun al disciplinelor de clasa a IX-a, in timp ce prevederile asupra orelor de sport raman neschimbate.

Desi elevii de liceu vor parcurge o singura ora de educatie fizica pe saptamana, profesorii vor trebui sa organizeze, in cadrul normelor, alte doua ore de sport, in cadrul activitatilor extracurriculare, informeaza Gandul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO