Mesajul unui preot supărat pe credincioșii care nu au votat la referendum


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 20:41
Categorie: Stiri Sociale
biserica

Un preot cadru didactic al Facultății de Teologie, din cadrul Universității Valahia Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta, recomandă ca Biserica să se despartă cu blesteme și excomunicări de credincioșii „infideli”.

Într-o postare pe Facebook, preotul a cerut întoarcerea la metodele folosite de biserică în primele secole ale creștinismului.

„Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”, a scris preotul pe Facebook, relatează Gazeta Dâmboviței.

Postarea are setările de confidențialitate astfel încât să fie văzută doar de prieteni.

Sursa: Pro TV

Tags: preot, referendum,

Iohannis, prima reacție după eșecul referendumului: ”Deși diferiți, suntem toți români”
VIDEO PROTVPLUS.RO