Masa de Craciun, mai scumpa cu 10-15% decat cea din 2007
Asta nu ne sperie, dovada ca foarte multe familii si-au irosit penultimul weekend dinainte de marea sarbatoare, printre rafturile marilor magazine.
Cosurile sunt pline cu de toate, dar ingredientele pentru masa de Craciun au inceput sa ocupe un loc tot mai important. Din pacate, e vorba tocmai de alimentele care s-au scumpit cel mai mult in ultimul an.
De exemplu, carnea de porc, care nu va lipsi de pe masa, indiferent ca e vorba de friptura, sarmale sau carnati, s-a scumpit cu aproape 10% in ultimele 12 luni. Nu exagerati nici cu legumele, in special cu fasolea care s-a scumpit cu 16%.
Laptele si branza s-au scumpit cu 20%, iar uleiul cu aproape un sfert.
Din fericire, alte produse ca faina, malaiul, zaharul, painea, carnea de pui s-au scumpit mai putin, cu doar 5-6%, la fel ca si bauturile alcoolice. Asa ca, masa de Craciun de anul acesta va fi mai scumpa cu cel mult 15% fata de anul trecut.
Doar masa, pentru ca nu trebuie sa uitam bradul, podoabele si mai ales... cadourile, pentru care fiecare va plati cat il lasa buzunarul.