Le-a ars casa inainte de Paste, iar acum familia cu 6 copii locuieste intr-un bordei sapat in pamant. Cum ii puteti ajuta


Ultimul update: Luni 26 Iunie 2017 06:50
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2017 16:57
Categorie: Stiri Sociale

O familie din comuna Manoleasa, judetul Botosani, este greu incercata de soarta. Parintii, impreuna cu cei sase copii, traiesc in conditii greu de imaginat: locul pe care ei il numesc CASA este un bordei sapat in pamant si acoperit cu stuf.

Oamenii au ajuns in aceasta situatie dupa ce, acum cativa ani, casa le-a fost mistuita de incendiu. Unul dintre copii este bolnav, asa ca toti banii familiei se duc pe tratamente si mancare. Cea mai arzatoare dorinta a lor este sa aiba un camin.

VEZI LA FINALUL MATERIALULUI CUM POTI AJUTA FAMILIA

Familia sarmana a fost lovita de necaz cand casa le-a fost mistuita de un teribil incendiu. Parintii celor mici au improvizat un adapost sapat in pamant, pe 6 metri patrati. Tatal munceste la o ferma, iar mama trebuie sa stea acasa cu cei sase copii, cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani. Cea mai mare dorinta a parintilor este sa traiasca intr-o locuinta decenta.

Elena Galan, mama copiilor: "Casa a ars in totalitate... Ei imi cer mancare. Ma descurc cu alocatia lor si cu ajutorul social. Mi-e mila de copii astia... Rad toti de ei ca stau in beci."

Mai trist este ca mezina familiei sufera de o afectiune cardiaca, iar o buna parte din bani se duce pe tratamente. Vecinii le cunosc situatia si ii ajuta cum pot.

Gheorghe Galan, tatal copiilor: "Alocatia lor se duce pe mancare. Ce adun eu de aici trimit acasa, dar se duc pe mancare, haine si medicamente. Avem mare nevoie de locuinta!"

Catinca Mihai, vecina: "Alaltaieri le-am imprumutat bani sa ia pampers, sa ia o paine. Le-a ars casa intr-o vinere inainte de Pasti. Si acum uitati in ce conditii locuiesc. Ca sa doarma sase copii pe un pat e ceva de nedescris..."

Cazul a ajuns si in atentia Directiei pentru Protectia Copilului Botosani.

Felicia Mihai, DGASPC Botosani: "Am luat decizia impreuna cu autoritatile locale de a mentine copiii in mediul familial, desi conditiile sunt sub limita existentei, dar cu conditia de a fi sprijiniti material-financiar."

Tatal copiilor este mester priceput si spune ca ar avea nevoie doar de materiale de constructie pentru a cladi un camin pentru familia lui.

Date de contact:

Galan Gheorghe, sat Zahoreni, comuna Manoleasa, judetul Botosani

Mobil 0756 248 179

Un barbat din Republica Moldova este acuzat ca si-a transformat fermierii in sclavi. Marturiile victimelor VIDEO
Doi copii din Prahova, care cresc aproape salbaticiti, rabda de foame si mananca din gunoaie. In ce stare e mama micutilor
VIDEO PROTVPLUS.RO