La 13 ani sufera de leucemie, iar parintii lui n-au bani nici macar de analize. Ajutorul de care are nevoie Gabriel

Ultima actualizare: 08-10-2016 07:05

Copilarie in suferinta pentru un baiatel de 13 ani din Merisu, judetul Dambovita. Copilul se lupta cu o boala cumplita: leucemie.

Parintii lui sunt atat de saraci incat nu isi pot permite sa il duca nici la analize si nici la recuperare, asa cum i-au sfatuit medicii. E sarguincios la scoala, dar adesea nici el si nici cei patru frati mai mici nu merg la cursuri pentru ca mama n-are din ce sa le puna pachetel in ghiozdan.

Date de contact ale familiei lui Gabriel

CONT: RO60 INGB 0000 9999 0172 8759, deschis la ING Bank pe numele LUPU GABRIEL

Telefon: 0724.149.578

Gabriel si-a petrecut copilaria mai mult prin spitale decat acasa. Desi bolnav, baiatul este un luptator si tine cu tot dinadinsul sa mearga la scoala. Viseaza sa ajunga politist.

Gabriel Lupu: "Mi-este greu pana vin la scoala, drumul e lung."
Reporter: "N-ai mai ajuns la spital?"
Gabriel Lupu: "Nu."
Reporter: "De ce?"
Gabriel Lupu: "Pentru ca n-am mai avut bani."
Reporter: "N-ai renuntat la scoala. De ce?"
Gabriel Lupu: "Pentru ca imi place scoala. Vreau sa ma fac politist."

Muncitor cu ziua pe unde apuca, tatal lui Gabriel este singurul care aduce o bruma de bani in casa. Mama n-are cum sa munceasca de vreme ce are de ingrijit cinci copiii mici, printre care si Gabriel, bolnav.

Samariteanca Dotil, mama lui Gabriel: "Durerea mea este cu copilasul meu, bolnav de leucemie, nu mai am posibilitate sa pot sa ii fac recuperari, sa pot sa merg la oncologie, la Budimex cu el. N-am mai fost de doua luni."

Povestea lui Gabriel i-a impresionat pe cei de la scoala, care fac tot posibilul sa il ajute.

Andreea Carstea, diriginta lui Gabriel: "Incercam atat eu, colegii mei, colegii lui si scoala sa il ajutam cat putem."

Liviu Constantin, directorul Scolii Merisu: "In primul rand sa il ajutam sa frecventeze, desi el are probleme mari de sanatate. El poate fi considerat un exemplu, are probleme de sanatate si vine la scoala, altii sunt sanatosi si nu vin."

Gabriel spera ca se vor gasi oameni cu suflet mare care sa ii intinda o mana de ajutor. Numai asa copilul mai poate ajunge la spital ca sa se trateze.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO