Jafurile armate tot mai dese au bagat frica in romani

Ultima actualizare: 13-07-2012 02:28
camera supraveghere

Jafurile armate din banci, case de amanet si case de schimb valutar au bagat frica in romani.

Speriati de tot ce este mai rau, oamenii obisnuiti dar si directorii de companii vor cu orice pret sa fie protejati si isi cumpara sisteme de alarma sau isi fac abonament la firmele de securitate.

Magazinele de profil si-au crescut vanzarile in ultimele doua luni peste asteptari. Desi prima parte a anului nu este cea mai profitabila pentru comercianti, afacerile cu sisteme de alarma au prosperat, in conditiile in care atacurile asupra institutiilor publice si private s-au triplat fata de perioada similara din 2008.

Si oamenii au inceput sa isi asigure casele impotriva spargerilor sau sa poarte tot mai des asupra lor sprayuri paralizante ca acesta. Nu vorbim aici de o isterie nationala ci de o dorinta de siguranta.

Nu numai apartamentele sunt in vizorul hotilor. Acestia s-au prins repede ca multe institutii in care se lucreaza cu multi bani nu sunt protejate ca la carte. S-a vazut recent la Brasov si Cluj. O solutie ar fi ca directorii de banci si de case de schimb sa isi faca abonament la firme de paza. Sunt 100.000 de agenti in toata Romania

Intretinerea unui sistem de alarma care sa alerteze o firma de paza costa 70 de lei pe luna. Unul anti-efractie costa, in medie 300 de euro.

In Romania sunt in acest moment peste 1.100 de firme de securitate privata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO