Inventia de 100 de miliarde dolari a unui roman, disputata in instanta. "E o facatura", spun urmasii

Dată publicare: 10-11-2011 19:27
Dată actualizare: 03-10-2012 10:23


O descoperire a profesorului roman, Ion Basgan, evaluata in prezent la peste 100 de miliarde de dolari, pentru ca revolutionat industria petroliera, pune pe jar justitia de la Bucuresti.

Mostenitorii unui fost diplomat francez in tara noastra isi aroga drepturile de autor si vor ca ei sa fie despagubiti. "O inselatorie", striga fiul inventatorului roman.

Ion Basgan din Focsani este parintele forajului modern. De pe urma caruia incearca sa profite cei patru mostenitori ai unui diplomat francez acreditat in Romania anilor '30, care ar fi cumparat inventia de la profesor.

Aceasta lume e nebuna.FOTOGRAFIA care socheaza: un barbat zace in curtea spitalului, langa ambulante

"Parerea mea e o facatura, tata a cazut la intelegere cu el, a facut un act formal pentru ca sa scape brevetul, sa nu il ia nazistii. Acest act de cesiune a fost anulat ulterior prin hotarare judecatoreasca de tribunalul raionului Tudor Vladimirescu", a spus prof. dr. ing. Ion Basgan, fiul inventatorului.

Din cauza celui de-al doilea razboi mondial si nu numai, inventatorul nu a castigat nici macar un cent.

Cati copii ar trebui sa faca un roman crestin si pentru cine. Raspunsul, aici

Astazi, urmasii lui Basgan sustin ca sunt singurii indreptatiti sa ceara daune. Cel putin pentru perioada 1934-1965, cat brevetul a fost protejat. Apoi a devenit un bun al intregii omeniri.

''La data respectiva, drepturile erau de 8,5 miliarde de dolari, drepturile din Statele Unite. Astazi, cu dobanzi, sumele sunt mult mai mari, depasesc 100 de miliarde de dolari", spune Ion Basgan.

In prima faza, fiul profesorului se va duela in instanta cu reclamantii francezi, dupa care cu statul roman si cu cel american.

Tags: procese, inventii,


VIDEO PROTVPLUS.RO