Inca o noapte alba la Iasi. Pelerinii s-au rugat la racla Sf. Parascheva

12-10-2010 10:40


Aproape 60.000 de credinciosi s-au rugat pana acum la moastele Sfintei Parascheva. Pelerinii stau la rand in tacere si se roaga pentru sanatate.

Potrivit jandarmilor care asigura ordinea, pe la sipetul din argint unde sunt ramasitele sfinte, se perinda intr-o ora, cam 1.000 de pelerini.

Cozile nu au fost pana acum foarte mari, dar incepand de marti sunt asteptati sa vina si mai multi oameni. Marti dimineata este programat Sfantul Maslu o slujba speciala, apoi, la ora 11.00, se vor sfinti aproape 4.000 de litri de apa, pentru ca pelerinii sa poata lua aghiasma.

Credinciosii au atins de sicriul din argint al ocrotitoarei Moldovei haine, iconite si talismane pe care sa le poarte cu credinta ca ii ocrotesc de-a lungul anului.

Primaria Iasi a impartit luni seara ceai fierbinte credinciosilor, chiar daca afara nu era atat de frig.

Racla cu sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si cea cu cele ale Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Grecia, vor ramane pe esplanada Catedralei, spre inchinarea pelerinilor, pana vineri, 15 octombrie.

Cel mai important moment al manifestarilor religioase este programat sa aiba loc in 14 octombrie, cand va fi oficiata Sfanta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea intregii Moldove.

VIDEO PROTVPLUS.RO