In sfarsit au actionat! Autoritatile sustin un adapost pentru caii parasiti

Ultima actualizare: 09-02-2011 21:01

Doi ani. De atata au avut nevoie autoritatile din Capitala ca sa sustina, in sfarsit, un adapost pentru pentru caii abandonati. Animalele sarmane, lepadate de stapani fara inima, erau ocrotite pana acum de un ONG in niste grajduri vechi, deja arhipline.

Cativa pasionati, membri ai clubului de echitatie, au facut minuni cu niste caluti gasiti mai mult morti decat vii. Sensibilizati in al 12-lea ceas, responsabilii din primarie promit investitii majore si personal calificat.

Un teren de cateva mii de mp, cu doua grajduri, apartine Administratiei Parcurilor si nu era folosit de multa vreme. In 2008 a fost pus la dispozitie unei asociatii ai carei membri s-au mobilizat, vazand ca nicio insitiutie nu face nimic pentru caii abandonati.

Iubitorii de cai au platit din buzunar si din donatii ingrijirea a peste 50 de exemplare prin locul respectiv in acesti doi ani. Animalele sunt aduse in stare jalnica, primesc o perioada hrana si tratament si li se gasesc stapani.

In 2010, primaria vrea in sfarsit sa se implice - vrea sa transforme locul intr-o mica baza hipica, in care caii abandonati sa fie pusi in valoare cu ajutorul asociatiei care s-a ocupat si pana acum de ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO