Imbulzeala la Buzau pentru un loc de munca in Spania! Plata, 40 de euro/ zi

19-12-2008 00:00


In timp ce unii romani se intorc in tara dupa ce si-au pierdut slujbele din cauza crizei economice, altii isi fac bagajele sa plece.


Spania, tara care inregistreaza cel mai mare numar de disponibilizari din Uniunea Europeana, cauta in continuare muncitori in agricultura.

Vineri, la Buzau, spaniolii au incercat sa angajeze peste 400 de persoane. Vor sa le foloseasca la cules ce citrice si capsuni.

Oferta spaniolilor a atras la Buzau cateva sute de oameni din mai multe judete ale tari. Majoritatea au mai lucrat in strainatate iar acum vor sa plece din nou. Spun ca in Romania isi gasesc cu greu de lucru si in plus sunt prost platiti.

In Spania urmeaza sa primeasca aproape 40 de euro pe zi. Cei care au fost selectati sa plece la cules de citrice sau capsuni vor semna un contract pe 3 sau 6 luni. Transportul pana in Spania este asigurat de firma care ii angajeaza.

Spaniolii nu au pus niciun fel de conditii femeilor la angajare. Nu s-au interesat daca au experienta in agricultura si nici daca le vorbesc limba. Au nevoie urgenta de forta de munca, asta cu toate ca in Spania numarul somerilor creste vazand cu ochii din cauza crizei financiare

Femeile selectate de angajatorii spanionili in urma interviului de astazi vor pleca la munca imediat. Contractul lor va incepe in primavara lui 2009.

VIDEO PROTVPLUS.RO