Imagini cutremuratoare: animale de circ tinute in mizerie si tratate cu cruzime

Dată publicare: 13-07-2011 18:52
Dată actualizare: 03-11-2012 12:12


In Marea Britanie, parlamentarii lucreaza la o lege care sa interzica animalele salbatice in spectacolele de circ, iar la noi se petrec acte de cruzime pe care autoritatile le considera normale.

Vedetele unui circ unguresc, ajuns la Craiova, sufera amarnic. Hipopotamul este chinuit intr-un vagon plin de excremente, poneii sunt legati in soare pe canicula fara pic de apa, iar felinele rabda in custi, unde abia au loc sa se intoarca.

Pentru o astfel de scena, nimeni nu-si imagineaza ce indura animalele in culise. Cei de la protectia animalelor s-au aratat oripilati de ce-au vazut.

Si inca n-au fost lasati sa vada prea multe. Femeia spune ca a vrut sa faca poze in timpul show-lui, dar a fost data afara, desi avea bilet. Iar acum, in culise, nu i s-a permis filmarea.

Cine nu a incaput in custile strimte, a fost legat pe unde s-a putut. Cateii sunt priponiti sub rulote, in mizerie. Poneii si camilele stau in tarcuri strimte, fara un petic de umbra care sa-i apere de arsita.

Culmea e ca medicul de la directia sanitar-veterinara Dolj considera ca tot ce se intimpla este perfect normal.

Pentru conditiile in care-si tin animalele, patronii circului risca sa fie amendati cu 15.000 lei. Dar garda de mediu a fost trimisa la plimbare, iar peste doua zile, caravana pleaca mai departe. 

Tags: circ, animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO