Guvernantii despre Pasajul Baneasa: scump si migalos

18-09-2009 00:00

Prea scump si cu investitii inutile, pe nervii bucurestenilor. Acesta este, potrivit guvernantilor, pasajul de la Baneasa.

Premierul si ministrul Transporturilor au inspectat astazi lucrarile si au decis ca santierul, care oricum a intarziat cu un an, putea fi gata mai repede si cu alti bani.

Eu as fi facut jos un sant de colectare ca daca cumva printre coloane sunt ape de infiltratie sa fie colectate si duse intr-un bazin, dupa care un perete fals, care se aplica in doua saptamani, asa cum se face peste tot in lume in anul 2008-2009! Numai noi facem solutii din-astea care sunt din 1975-80. Probabil ca cu 25-30% era mai ieftin!
Radu Berceanu, ministrul transporturilor
Ministrul a inceput cu reprosurile de cum a vazut santierul: din proiectare s-ar fi risipit inutil peste 3 milioane de euro din totalul de 11 din cauza tehnologiei depasite. Pentru ministru aceasta inseamna: "Intai s-au forat coloanele, se curata betoanele sa faca priza betonul, se introduc alte prize, se dau gauri in beton, se pune alt fier beton peste asta care vedeti cat de mult e si inutil, ca e doar pentru paravane, si dupa se toarna din nou beton, deci complicat si foarte lung!".

Proiectantii si constructorii se mira de ce ministrul a reactionat acum si nu cand a aprobat santierul in 2007. Oricum in zona vor aparea noi probleme de trafic.

In ultima parte a lucrarilor trebuie facuta trecerea prin pasaj, dintr-o parte in alta, pe sub intersectie. Asta va aduce un nou calvar pentru soferi, pentru ca vor fi facute la suprafata noi restrictii si devieri de trafic cand pe un sens, cand pe altul.

Pasajul ar putea fi gata in data de 1 decembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO