Gara de Nord va fi curatata de taxiurile-pirat. Cum va arata prima statie pentru cei cu tarif normal

Ultima actualizare: 30-08-2013 06:59

Oficialii vor sa curete Gara de Nord de taximetristii fara autorizatie. O firma care a castigat licitatia va amenaja in fata celei mai mari gari din Romania o statie speciala pentru taxiuri cu acte in regula si tarife normale.

In rest, cei care ii pacalesc pe strainii neobisnuiti cu jungla din Bucuresti vor fi obligati sa plece.

Dupa ce au fost alungati de pe Aeroportul din Otopeni, multi taximetristi fara autorizatie s-au mutat in fata Garii de Nord. Isi vaneaza clientii de pe peron si cer pentru o cursa de 4 ori mai mult.

Doamna Magda si sora ei au venit din Iasi, la un tratament in Capitala si au fost victime sigure.

"Nu se poate sa te coste o cursa de 5-6 lei 30 de lei. De ce se tolereaza asa ceva?", se intreaba ea.

Autoritatile au scos la licitatie statia de taxi din fata Garii de Nord. Zece companii s-au aratat interesate, dar una singura a participat si a castigat.

Firma care a castigat licitatia va amenaja statia de taxi astfel: va instala bariere de acces, dar si cateva camere de supraveghere. In plus, clientii vor avea la dispozitie patru aparate cu touchscreen, cu ajutorul carora vor putea comanda si alte companii de taxi.

La fel ca la aeroportul din Otopeni, clientul isi alege firma, primeste un bon cu numerele de identificare a masinii. Aceasta soseste la bariera si este lasata sa intre.

Pe de alta parte, taxiurile firmei castigatoare vor putea stationa in interiorul statiei.

Tarifele practicate vor fi cele normale, ne asigura castigatorul licitatiei. Nu vor avea acces cei cu tarife mari, de 3,5 lei pe kilometru, care se vor putea muta insa la celelalte iesiri ale garii.

Lucian Marian, reprezentantul Meridian Taxi: "Sunt obisnuiti de ani de zile sa dea tunuri, cum se spune, si sa faca una doua curse pe zi, sa se duca linistiti acasa".

Noua statie va fi gata in doua luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO