Frica de seisme ne indeamna la consolidari de blocuri. Primariile spun pas

Dată publicare: 26-04-2011 07:37
Dată actualizare: 06-05-2012 13:10


Cand vor locatarii nu mai poate primaria... Speriati de cutremurele din alte tari, tot mai multe asociatii de bloc au depus dosarele de consolidare a cladirilor cu bulina.

Se lovesc insa de formalitati si bat pasul pe loc. Din sutele de cladiri care stau sa cada in fata unui cutremur puternic, doar 13 au fost pana acum consolidate si alte sase sunt in lucru.

O cladire de trei etaje, situata pe strada Grigore Cobalcescu, langa parcul Cismigiu si ridicata in 1903, trebuie consolidata de urgenta. Au inteles asta si proprietarii, care si-au dat imediat acordul.

Nu si primaria, care a refuzat sa-i includa in program pe motiv ca "sunt prea putini locatari si au doar trei etaje". Prioritate au blocurile inalte. Restul, Dumnezeu cu mila. O alta cladire...inca o incurcatura.

Cu toate ca legea spune clar ca pentru a intra in reparatii este nevoie de acordul a jumatate plus unu dintre locatari, autoritatile inca stau pe ganduri.

Ca lucrurile sa se urneasca macar teoretic, dosarul trebuie sa contina decizia de interventie a asociatiei de proprietari, un proces verbal, copii ale actelor de proprietate, cadastru si intabulare.

In ritmul acesta, sa nu ne miram ca in zece ani doar 13 cladiri au fost finalizate, alte sase sunt in executie si inca 11 in stadiul de proiect. Restul depind doar de soarta.


VIDEO PROTVPLUS.RO