Fara crucifixe si icoane in scolile in Italia! Urmeaza Romania?


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 22:01
Data publicarii: Vineri 27 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Prezenta icoanelor in scoli sta iar sub semnul intrebarii. Subiectul a fost reincalzit de magistratii Curtii Europene a Drepturilor Omului, care au hotarat ca in unitatile de invatamant din Italia nu mai au ce sa caute crucifixele.

In Romania nu exista nicio lege care sa reglementeze prezenta icoanelor in scoli. Si totusi, in 2006, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat scoaterea simbolurilor religioase din unitatile de invatamant publice. Decizia a fost atacata in repetate randuri in Instanta.

O asociatie din Romania a facut deja o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Principalele argumente au fost discriminarea fata de copiii care apartin altor religii, dar si libertatea ortodocsilor de a-si schimba la un moment dat credinta.

Pe de alta parte, judecatorii CEDO au hotarat ca expunerea de crucifixe in scolile publice din Italia incalca dreptul la educatie si libertate religioasa. Decizia nu este definitiva, insa un verdict final ar putea constitui un precedent.

Tags: religie, cedo,

Fara crucifix in scoli! Acesta este mesajul CEDO catre italieni!
Grupurile religioase minoritare: scolile publice ne refuza ore de religie
VIDEO PROTVPLUS.RO