Exproprierile pentru tronsonul de autostrada Orastie-Sibiu, 200 mil. lei


Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2012 04:45
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a 4.431 de imobile, cu o suprafata totala de 730 de hectare, necesare constructiei tronsonului de autostrada Orastie-Sibiu.

Din suprafata totala a imobilelor, aproximativ doua hectare reprezinta curti si constructii, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern, elaborat de MTI.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 si 30 milioane lei din aceleasi fonduri, dar din bugetul pe 2010.

MTI va vira suma necesara despagubirilor in termen de cel mult 30 zile de la data solicitarii acesteia, intr-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, in vederea efectuarii platii.

Amplasamentul lucrarii strabate trei judete, respectiv Hunedoara, Alba si Sibiu, si include varianta ocolitoare Sebes (7 kilometri) si drumul de legatura la standard de autostrada pentru centura Sibiu, in lungime de aproximativ 5 kilometri.

Sursa: Pro TV

Polonezii au mutat un buncar nazist ca sa faca o autostrada
Revista presei:Cine se va imbulzi sa taie panglica celor 10km de autostrada
Revista presei: Statul recunoaste ca plateste dublu pentru autostrazi
VIDEO PROTVPLUS.RO