Exportam comunitari. 30 de caini maidanezi vor ajunge la nemti

Ultima actualizare: 20-05-2012 20:15

UPDATE: Intr-o perioada de criza, ce credeti ca mai exporta Romania? Ei bine, printre putine altele, caini vagabonzi. Numai de la Sibiu peste 100 de maidanezi au luat deja drumul Germaniei, iar alti 30 ii vor urma.

Nu li se va intampla nimic rau acolo, ba dimpotriva. Mai multe familii s-au aratat dispuse sa-i adopte si-i vor primi in casele lor. Ce-i drept, nu i-au ales orbeste, ci numai dupa ce i-au privit atent pe internet.

Totul a inceput in momentul in care singurul adapost destinat cainilor fara stapan din Sibiu a fost inchis, iar pentru cel care s-a deschis in locul lui n-au fost gasiti angajati. Atunci, cei de la primarie au incheiat o intelegere cu o fundatie germana, care a venit cu o solutie salvatoare - macar o parte dintre caini ar putea fi trimisi spre adoptie in Germania. De atunci a trecut mai bine de un an si peste 100 de catei si-au gasit locul in casele unor nemti. Inca 30 au fost alesi recent si vor pleca intr-un mic orasel de langa Marburg.

Totul incepe pe internet, unde fiecare catel are cate o fotografie si o poveste despre viata pe care a dus-o aici.

Pe site-ul fundatiei e plin de poze ale cateilor fara adapost din Romania, care si-au gasit familie in Germania.

Si de la Brasov tot germanii adopta caini vagabonzi, care sunt foarte indragiti acolo, spun cei care i-au ingrijit.

Cei care adopta caini din Romania nu platesc un ban. Multi dintre ei trimit insa, in semn de multumire, donatii la fundatiile de protectie a animalelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO